Профилактика                                                                                                                                                                    Имплантология                                                                                                                                                                    НОВО:Invisalign

                        Да приемаме ли калций?

 

           Приемането на калций е изключително важно още от ранна детска възраст за формиране на костите и зъбите и намалява риска от остеопороза в бъдеще.
    Калцият е нужен и за възрастни индивиди с изградена костна маса, за да бъде забавена загубата и вследствие на възрастта. При нормално хранене се усвояват едва 30% от погълнатия с храната калций (Са+).За по-лесното му и по-пълноценно приемане и усвояване от организма е задължително да става в присъствието на ценните за организма витамин Д, витамин К, фолиева киселина, желязо и фосфор. Успоредно с витамините и тези минерали, калцият се усвоява по-ефективно, ако се съчетава с растителни влакнини. Те възстановяват чревната флора и това благоприятствува производството на полезни бактерии за организма.
       Особенно полезен продукт нужен на организма за костния и зъбен скелет е консумацията на суров сусам.


1 грам профилактика = 1 кг лечение

<< назад към интересногр. Пловдив, ул. “Белград” N 14 ; тел. 0886 93 55 23
office@sanodent-bg.com

Web Design D&N Soft www.dnsoft.igpd.net