Профилактика                                                                                                                                                                    Имплантология                                                                                                                                                                    НОВО:Invisalign

Имплантология
Естетична стоматология
Ендодонтия
Червена естетика
Профилактика
Детска стоматология


Детска стоматология - от бременността пренатално и постнатално профилактика на бременни жени и бъдещи майки

Концепция

  • лечение на кариеси на временни и постоянни зъби при деца

  • лечение на усложненията на кариеса

  • лечение на заболяванията на венците при деца

    Лечението на кариеси на временните зъби зависи от вида на зъба, времето до физиологичната смяна, степента на разграждане, вида и степента  на засегнатата от кариес повърхност, локализацията на дефекта. Необходимо е провеждане на лечение, както и създаване на благоприятен режим на хранене (богата на белтъци, минерали, витамини и сравнително бедна на въглехидрати храна), приемане на флуорни таблетки в препоръчителна дозировка, хигиена на съзъбието, цялостна санация на устната кухина.

    Лечение на пулпити, периодонтити на временни зъби, смесено и постоянно съзъбие - най-често пулпитите при децата (възпаление на нерва при временни и постоянни зъби) са резултат от напредване в дълбочина на кариеса и проникване на микроорганизмите. Пулпитите могат да възникнат и като резултат от травматични увреждания, химиотоксични (от не съвсем удачни за детските зъби материали, по-ниско качествени и без нужната изолация) и термични дразнители.

    При малките деца първично по-често се срещат острите пулпити, а при децата в училищна възраст хроничните. Детският организъм реагира на възпалението на пулпата с повишаване на температурата, поради анатомичните особености на тъканите и особеностите на детския имунитет. При децата възпалителните заболявания  на пулпата (пулпитите) протичат по-изявено и се налага лечението да се провежда по спешност.

следваща страница >>

Web Design D&N Soft www.dnsoft.igpd.net